Business to business webshop systeem

Filters

Portfolio: B2B webshop systeem

Webshop: blueturban.nl

NuiCart wordt ingezet als Kassa, Webshop en voorraadbeheersysteem

Webshop: houseofmarie.nl

House of Marie is een groothandel in cupcake cups en aanverwante artikelen. House of Marie levert uitsluitend aan bedrijven en groothandels.

Kenmerken van een B2B webshop

Een business to business webshop systeem onderscheid zich op een aantal punten van een normale webshop. Hieronder noem ik een aantal verschillen op, dit zijn allemaal functies die wij ondersteunen maar die per webshop apart worden ingebouwd.

Zichtbaarheid prijzen

Ten eerste willen verkoper vaak niet dat alle prijzen voor iedere bezoeker direct zichtbaar zijn. Er vind daarom moderatie van accounts plaats, als een nieuwe klant zichzelf aanmeld dan zal er eerst gecontroleerd worden of het bedrijf bijvoorbeeld wel is inschreven bij de Kamer van Koophandel en kredietwaardig is. Zodra deze controles zijn uitgevoerd kan het account van de klant worden goedgekeurd. Dit gebeurd via een druk op de knop in ons content management systeem. Na deze handeling ontvangt de klant automatisch een e-mailbericht om door te geven dat de aanmelding is goedgekeurd of dat de klant helaas is afgekeurd omdat er niet is voldaan aan de standaard eisen.

Klant kortingen

Er zijn zeer veel vormen van korting te bedenken, bijvoorbeeld staffelkortingen waarbij een klant meer korting krijgt naarmate er meer omzet wordt gegenereerd of korting per klantgroep waarbij vaste klanten bijvoorbeeld een extra korting krijgen. Een andere vorm van korting kan zijn dat een klant minder betaald wanneer er voor een bepaalde datum wordt besteld, of korting op specifieke producten of  korting in verband met een korting coupon. Zo zijn er nog tientallen vormen van korting te bedenken, wij ondersteunen ze allemaal.

Grotere bestellingen met meer producten

In een B2B webshop is het vaak zo dat klanten de producten al kennen en gewoon snel een nieuwe batch willen ontvangen. Dat stelt andere eisen aan een webshop dan een consumenten webshop. Het kan bijvoorbeeld als hinderlijk ervaren worden als de klant telkens naar een andere pagina moet navigeren om een product toe te voegen aan het winkelmandje. Een duidelijk overzicht waarop veel producten staan kan er in zo'n geval voor zorgen dat je meer producten verkoopt. De focus ligt bij een B2B webshop dus vaak meer op praktisch gebruik dan op het triggeren van impuls aankopen.

Automatische ordering

Grotere klanten kunnen vragen om een automatisch bestelsysteem zodat de webshop rechtstreeks kan inhaken op het voorraadbeheersysteem van de leverancier. Wij kunnen dergelijke koppelingen maken.

BTW

In een business to business webshop zijn de prijzen toegespitst op bedrijven. Normaliter laat je daarom de prijzen exclusief btw zien, eventueel in het klein daaronder nog de inclusief prijs.